Százszorszép csoport

 

Szeretettel várjuk a leendő óvodásainkat a
SOE Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda
Százszorszép csoportjába!

 százszorszép

 

Nevelési program:
Óvodai nevelés játékkal, mesével, kiegészítve a kompetencia alapú programcsomaggal


Óvodapedagógusok:
Szarvasné Jónás Hajnalka (Hajni néni)
Kovács Zsoltné (Zsuzsi néni)

 

A Százszorszép csoport óvodapedagógusai; Hajni néni, aki a 2021/2022-es nevelési évben állandó délelőttösként várja majd reggelente mosolyogva a gyerekeket, és Zsuzsa néni, aki pedig a délutánokban gondoskodik arról, hogy nyugodt, pihentető alvás és még egy rövid játék után vidám gyermekeket vihessenek haza szüleik. Ebben a csoportban tökéletesen működik a hagyományok ápolása és az innovatív szemlélet összefonódása, ami napjainkban elengedhetetlen.


Csoportunkban az „Óvodai nevelés játékkal, mesével, kiegészítve a kompetencia alapú programcsomaggal” dolgozunk.
Ebből adódóan a mindennapjaink legfontosabb részét a játék képezi, amelynek során komplex lehetőségeket kínálunk, hogy minél változatosabb módokon szerezhessenek a gyermekek széleskörű tapasztalatokat, ismereteket, felfedező megismeréseket, ki-ki a saját életkorának megfelelően. Ezen kívül a játék a kora gyermekkorban az egészséges fejlődés létfeltétele, együttműködésre tanít és gazdagítja a társas kapcsolatokat.


Továbbá a mese rendkívül meghatározó a személyiségfejlődés szempontjából. Annak segítségével szárnyalhat a képzelet és gazdagítja a szókincset is. A gyermek anyanyelvén közvetít érzelmeket, a tanulásnak és szórakozásnak is helyet ad egyszerre.


A Százszorszép csoport fő értékei közé tartozik a szeretet, az elfogadás, az egymás iránti tisztelet és egymás segítése. Abban hiszünk, hogy a ránk bízott gyermekeket akkor tudjuk jól nevelni, tanítani, ha őket, biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkör vesz körül az intézményben is. Ennek szellemében töltjük napjainkat. A csoport családias légköre lehetővé teszi, hogy a gyermekek társas kapcsolatai elmélyüljenek, a csoportkohéziót együtt megélt és átélt élményekkel erősítjük a mindennapok során.


Felszabadultan és eredeti módon használjuk a mozgást, a zeneiséget, örömmel alkotunk, ábrázolunk különböző anyagokkal és technikákkal, gyurmázunk, festünk, vagdosunk, origamizunk, barkácsolunk. Sokat tartózkodunk a szabadban, a lehetőségeket maximálisan kihasználva sokat kirándulunk, figyelünk a környezettudatos nevelésre. Gyakran sütünk a gyerekekkel, főként az ünnepi időszakokban, ami nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a népi hagyományaink, értékeink ápolására is.


Azt valljuk, hogy a gyermekeket csak akkor tudjuk hatékonyan nevelni, fejleszteni, ha azt a szülőkkel együttműködve, egy irányba haladva tesszük, és így haladunk együtt az úton. Ehhez elengedhetetlennek tartjuk a csoportunkba járó gyermekek szüleivel való jó partneri, bizalmi kapcsolat kialakítását, ami kulcsa lehet a boldog és önfeledt óvodai éveknek.

 

Szeretettel várunk minden kisgyermeket a Százszorszép csoportba!

százszorszép százszorszép százszorszép százszorszép százszorszép

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu