Pillangó csoport - Schmetterlings Gruppe

Szeretettel várjuk a leendő óvodásainkat a
SOE Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda
Pillangó csoportjába (Schmetterling Gruppe)!

 pillangó

Óvodapedagógusok:
Németh Orsolya (Orsi néni)
Kassai Klaudia (Klaudia néni)

Nevelési programunk:
Játék a szóval, játék a beszéddel
(Spiel mit dem Wort, spiel mit der Spache)

A német nemzetiségi Pillangó csoportban várunk benneteket, Orsi néni délelőtt, Klaudia néni pedig délután, hogy minden nap német nyelvű énekkel, mondókával, mesével és mozgásos játékkal megismerjétek és megszeressétek a német nyelvet.


Csoportszobánk berendezését is a játék és annak fejlesztő hatása alapján rendezzük be, különböző játszósarkok kialakításával biztosítva a gyermekek fejlődéséhez szükséges teret és tevékenységeket. Ezt segíti még elő szépen berendezett galériánk is, ahol időnként megpihennek a gyermekek, máskor várként vagy kilátóként szolgál játékukat gazdagítva.


Nevelési programunkat minden évben fejlesztjük és az adott gyermekcsoporthoz igazítjuk. Így csoportunk életében nagyon fontos szerepe van a játéknak és a játékba ágyazott tevékenységeknek, a gyermekek számára észrevétlen ismeretátadásnak, az élményekkel teli mindennapoknak. Igyekszünk sok időt a természetben tölteni, kirándulni, sétálni, játszani és kertészkedni az udvaron.

Német nemzetiségi programunkból adódóan ünnepeljük a magyar és a Sopron környéki német nemzetiségi hagyományainkat is. Csoportunkat és magunkat is ünneplőbe öltöztetjük, nemzetiségi ételeket készítünk és ápoljuk irodalmi, kézműves és zenei, táncos örökségünket is. Külföldi kapcsolatainknak köszönhetően félévente kirándulást szervezünk osztrák projekt partnereinkkel közösen, így biztosítva a gyermekeknek a közvetlen, élő nyelv fejlesztését és szomszédjaink kultúrájának megismerését.

pillangó pillangó pillangó pillangó pillangó

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu