Lewinszky Anna emlékhét

Lewinszky Anna emlékhét


Óvodánk névadójára a hétköznapok során is szeretettel emlékezünk. Azonban már sok éves hagyomány, hogy Anna néni tiszteletére a februári hónapban emlékhetet tartunk. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az óvodába járó gyerekek megismerjék Anna néni személyét, történetét, és felelevenítsük számukra azt a kort, melyben ő élt. A hagyományok átörökítésében egyébként is nagyon fontos szerepe van az óvodai színtérnek.
Idén az emlékezést mi óvodapedagógusok egy szakmai napon való részvétellel kezdtük, ahol megünnepeltük óvodánk „Kiváló Pedagógus”, illetve „Kiváló Dolgozó” díjazottjait.

szilvi néni
A „Kiváló Pedagógus” kitűntetés idén Sterbenz Szilviát illette meg, aki az Aranykapu Tagóvoda lelkiismeretes óvodapedagógusa, valamint a „Kiváló Dolgozó” kitűntetést pedig Karakai Magdolna kapta, hosszú évek lelkiismeretes, odaadó munkájáért.


A szakmai nap zárásaként együtt megkoszorúztuk Anna néni nyughelyét a Szent Mihály temetőben.

temető temető
A hétfői nap megalapozta, hogy át tudjuk adni magunkat Anna néni emlékének és ezt a hangulatot tovább tudjuk adni a gyerekek számára, valamint visszarepítsük őket, Anna néni korába. Ehhez segítségül szolgál, az óvodánk épületében elhelyezkedő és központi szerepet betöltő emlékszoba. Itt a gyermekek, az óvodapedagógusok segítségével, Anna néni korából származó tárgyak között idézhetik fel személyét.


Ezen a héten immár hagyományosan a pénteki nap a hagyományőrző napunk. Azonban az idén a pandémia következtében ezt másképp telt, mint azt már megszoktuk. Most nem hívhattunk zenészeket, és nem szervezhettünk óriási táncházat a tornateremben. Helyette minden óvodai csoport a saját csoportszobájában teremtett remek hangulatot. A kislányok pörgős szoknyás viseletbe bújtak, a kisfiúk pedig legényekhez méltó ingben és mellényben ünnepelték ezt a napot. Jobbnál jobb hagyományőrző, népi játékkal, sütéssel, tánccal és körjátékkal tették színessé és felejthetetlenné ezt a napot, s idéztük meg Anna néni korát.

díszítés

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu