Homoki-kirándulás

Fertőhomoki-kirándulás

Csodálatosan szép, napsütéses időben felkerekedett óvodánk apraja és nagyja egy egész délelőttös gyermeknapi kirándulásra.

homok homok homok

Autóbuszokra szálltunk és indultunk Fertőhomokra, ahol a Tájház gazdasszonya, Zsuzsa már mosolyogva várt bennünk. Mindenki elővette az otthonról hozott finomságokat és az óvodából magunkkal hozott tízóraival együtt elfogyasztottuk a madárcsicsergős, szép parasztudvaron.

homok homok homok

3 program is várt ezután a gyerekekre: voltak, aki ott maradtak Homokon és választhattak a tájház adta sok lehetőség közül. Lehetett mentaszörpöt kóstolni vagy a kert fűszernövényeivel ízesített falatkákat eszegetni, megnézhették a régi paraszti világ tárgyait, elődeink életének helyszíneit, a régi viseleteket, játszhattak az udvaron lévő sok népi játékkal, a kivetítőn szólt a népzene, láthatták a homoki lakodalmast is a gyerekek.

homok homok homok

Mások elmentek Fertőszéplakra a vasúti lámpamúzeumba, ahol érdekes, régi lámpákkal és azok történetével ismerkedtek.

homok homok homok

A 3. csoport a Békakonty tanösvény varázslatos berkeiben járt, megcsodálva a lápréten virágzó számtalan növényt. Itt található Hany Istók szobra is. A gyerekek már a múlt héten megismerték a történetét, most az általunk Tündértónak elnevezett tó partján állva megelevenedtek a gyerekek szeme előtt a legenda képei, találgatták, hol mehetett bele Istók a vízbe, melyik nádasnál volt az éjjeli szállása.

Elfáradva, de élményekkel töltekezve tértünk vissza az óvodánkba.

homok homok homok

További képeinket megtekinthetik a galériában

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu