Hétszínvirág csoport

Szeretettel várjuk a leendő óvodásainkat a
SOE Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda
Hétszínvirág csoportjába (Seven colours flower group)!

 hétszínvirág

Óvodapedagógusok:
Stofáné Imre Zsanett (Zsani néni)
Kovács Boglárka (Bogi néni)


Nevelési programunk:
Személyiségfejlesztés élmények segítségével, játékos angol nyelvelsajátítással.

Programunk alapkoncepcióját a gyermekek környezet iránti érdeklődése és a pozitív élmények határozzák meg. Nevelésünket meghatározza a kétnyelvű nevelés és képességfejlesztés, mely során minden nap nagy figyelmet fordítunk az angol, mint idegen nyelv játékos elsajátítására. A kétnyelvű környezetben különösen fontos, hogy biztonságot nyújtsunk, ezért feladatunk a szoros érzelmi és bizalmi kapcsolat kialakítása a gyerekekkel. Ehhez elengedhetetlen, hogy pozitív kötődése alakuljon ki a nyelvvel, amit játékos foglalkozásokkal segítünk.

Tevékenységeink tervezésekor törekszünk az angol nyelv és a magyar nyelv arányának egyensúlyára, de minden esetben a gyermekek egyéni, nyelvi képességeire és életkori sajátosságaira alapozunk. Az angol nyelv átszövi a mindennapjainkat, így jelenik meg: társasozásnál, étkezésnél, mindennapos testnevelésnél, bábozással kísért mesénél, valamint tényleges angol foglalkozásnál, amikor éneklünk, mondókázunk, és az adott témához kapcsolódó kifejezésekkel ismerkedünk.

A gyermekek személyiségének kibontakozásához elengedhetetlen a meleg, családias, támogató és bátorító légkör, amit a szülőkkel együtt, közösen teremtünk meg. Ezért fontosnak tartjuk a velük való kapcsolattartást az óvodai élet harmonikus és sikeres működésének érdekében. Számunkra fontos, hogy a Hétszínvirág csoportba járó gyerekek az angol nyelv alapjait örömmel és játékosan sajátítsák el.

 hétszínvirág hétszínvirág hétszínvirág hétszínvirág

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu